Nye notiser blir automatisk synlige

11. august 2020 14:06

Handlekort stjålet - tappet for 40.000 kroner

Barnehagen purret på kortet som aldri kom, i mellomtiden ble kontoen tappet for over 40.000 kroner.

 

– Vi har jo aldri fått kortet engang. Vi kan jo ikke melde noe stjålet som vi aldri har hatt, sier leder av barnehagen, Sigrid Frigstad til Vennesla Tidende.

Barnehagens Coop-kort var utgått, og nytt kort bestilt. Men kortet dukket aldri opp.

– Vi ringte inn og spurte etter kortet, og de ba oss bare vente, og sa det ville dukke opp. Men det kom aldri, og vi purret igjen, sier Frigstad til avisa.

Det skulle vise seg at kortet var stjålet, og at det i løpet av et par dager hadde blitt handlet for over 40.000 kroner.

Avisa skriver videre at kortselskapet mener at barnehagen må dekke tapet, og at de skulle ha meldt kortet stjålet.

Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, sier svindelen er beklagelig, men at man ikke kan helgardere seg mot slik kriminalitet.

Tirsdag melder Vennesla Tidende at politiet har en mistenkt i saken.

Alexander Kjønsø Karlsen
22. juli 2020 10:44

Utvikler arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning i lule- og sørsamisk

Nord universitet arbeider med å etablere arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning i lule- og sørsamisk, melder NRK.

Utdanningen går over fire år og studenten får bachelorgrad. Studiestart er planlagt høsten 2021.

– Det er et stort behov for kunnskap om samisk språk og kultur. Alle barn som går i barnehager skal ha kunnskap om dette, uansett hvilken barnehage de går i, sier Ann Gøril Hugaas, faggruppeleder for barnehagelærerutdanningen ved Nord universitet, til NRK.

Universitetet har fått fem millioner kroner ekstra i 2020 som skal gå til å bygge opp fagmiljøene i sør- og lulesamisk, opplyser statssekretær i kunnskapsdepartementet, Grunde Almeland (V), overfor NRK.

Silje Wiken Sandgrind
20. juli 2020 14:34

Lavvo tilhørende barnehage brant ned

Søndag ettermiddag like etter klokken 16.00 kom det melding om at det brant i en lavvo i Klokkerhagen, skriver Rana Blad. (Krever innlogging)

Lavvoen som tilhørte Vestvikheia barnehage var nedbrent da nødetaten kom frem til stedet.

Bjørn Råde i Rana Brann og redning sier til Rana Blad at det var en nabo som varslet om brannen.

– Vedkommende meldte fra om brannen og tok deretter med seg pulverapparatet sitt ned og slukket brannen, forteller han til avisa.

Ingen kom til skade i brannen. Politiet har gjort undersøkelser på stedet.

Silje Wiken Sandgrind
10. juli 2020 08:14

Sliter med å få samiskspråklige barnehagelærere

- Dette er alvorlig for denne barnehageavdelingen, og for vårt arbeid med å bevare og utvikle sørsamisk språk og kultur, sier fungerende ordfører Christian Elgaaen i et brev til Sametinget.

Det skriver Arbeidets Rett

Røros kommune har i to år vært forvaltningskommune for samiske språk. I avdelingen Svaale, i Ysterhagaen barnehage, skal sørsamisk være førstespråk. Men, kommunen opplever store utfordringer med rekruttering av barnehagelærere og fagpersoner som snakker sørsamisk, skriver avisen.

- Det har vært gjennomført flere stillingsutlysninger, og kommunen har strukket seg langt for å få tak i ansatte. Slik situasjonen er nå har kommunen ingen ansatte fra høsten på Svaale som snakker samisk hele tiden, og det er sterkt beklagelig. Vi jobber med utfordringen gjennom sommeren, men dette er per nå uavklart, sier Elgaaen i brevet til Sametinget.

Elgaaen forteller at det er noe lettere med rekruttering innenfor grunnskolen, men kommunen ser at det er et behov for at ansatte med samisk som fag får muligheten til å ta praktisk-pedagogisk utdanning. - Tilbakemeldinger vi har fått tyder på at ingen utdanningsinstitusjoner tilbyr dette. Vi har inngått et samarbeid med Nord universitet og deres tilbud innenfor sørsamisk lærerutdanning. Det håper vi vil bidra positivt til framtidig rekruttering. Det er viktig med fagpersoner innenfor både pedagogikk og sørsamisk språk og kultur, sier Elgaaen.

Mariell Tverrå Løkås
07. juli 2020 14:07

Ber om hjelp til å finne nytt navn på barnehage

Nakken barnehage i Kabelvåg skal i januar 2021 flytte fra Nakken og opp til det nye bygget ved Kabelvåg skole, skriver Lofotposten.

«Vi ønsker forslag til nytt navn på barnehagen,» melder Vågan kommune på sin Facebook-side. De oppfordrer blant annet folk til å legge igjen navneforslag som kommentar under Facebook-innlegget.

– Vi håper vi får inn mange forslag. Internt har vi meninger om hvordan navnet bør være, men det blir nok hovedutvalget for oppvekst skal ta avgjørelsen til slutt, sier barnehagestyrer Inger Sortland til Lofotposten.

Silje Wiken Sandgrind
06. juli 2020 10:27

Mann mistenkt etter hærverk ved barnehage

«Vi har sammen med brannvesenet vært å slukket et stort bål som var tent opp. I tillegg er det gjort skadeverk ved bruk av slegge på en gapahuk og benker tilhørende en barnehage. Sak opprettes og etterforskning igangsatt,» meldte politiet i Nordland på Twitter like før kl. 9 søndag morgen.

Til Avisa Nordland forteller operasjonsleder Mads Bernhoft hos politiet at de har en mistenkt i saken.

– Vi har en ung mann mistenkt. Han er pluss-minus 20 år, og har gått løs på uteområdet til en barnehage. Patruljen har funnet en slegge som skal ha vært brukt av gjerningsmannen. Det ble også tent et ganske stort bål i uteområdet til barnehagen, sier han til avisa.

Silje Wiken Sandgrind
03. juli 2020 12:52

Fant knuste flasker og kondomer på uteområdet

De to siste mandagene har de ansatte ved Birkenes FUS barnehage funnet knuste ølflasker og brukte kondomer på barnehagens tomt, som følge av herjinger og hærverk i løpet av helgene. Også vinduer har vært tilgriset, skriver Lillesands-Posten. (Krever innlogging)

Barnehageområdet er for tiden stengt for andre som et smitteverntiltak. Daglig leder Lene Osenbroch sier til avisa at hun i utgangspunktet ikke har noe imot at området blir brukt under normale omstendigheter, så lenge man behandler området med respekt og rydder opp etter seg, men føler en grense er nådd når det fører til utrygge forhold.

– Mitt budskap til alle som bruker barnehagen er at våre barn må kunne leke og ferdes trygt i hele barnehagen. Når vi finner kondomer, knust glass, snusposer og røyk etter at andre har oppholdt seg på området, så er det ikke lengre trygt for barna, sier Osenbroch til Lillesands-Posten.

I et innlegg på Facebook ber barnehagen nå foreldre ta en prat med ungdommene sine og følge ekstra med på hvor de oppholder seg i helgene.

– Vi vet at ungdommer bruker barnehagens område. Det er blitt formidlet fra både foreldre og ansatte som bor i nærmiljøet rundt barnehagen, og som enten går eller kjører forbi barnehagen jevnlig, sier Osenbroch til avisa.

Silje Wiken Sandgrind
30. juni 2020 14:32

Ruset mann ville ikke fjerne seg fra barnehage

Politiet fikk mandag ettermiddag melding fra AMK om en ruset mann som hadde lagt seg ned på en trapp utenfor en barnehage i Kroer i Ås.

Det skriver Østlandets Blad. (Krever innlogging)

Ettersom mannen verken ville motta hjelp fra helsepersonell eller fjerne seg fra trappen, måtte politiet gripe inn.

Mannen ble tatt med til legevakten for kontroll, og ble anmeldt for besittelse av en mindre mengde narkotika, skriver avisa.

Silje Wiken Sandgrind
29. juni 2020 12:23

Bevilger 10,5 millioner kroner for å få barn til å spise mer fisk

Kostholdsprogrammet Fiskesprell får 10,5 millioner kroner fra fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H), skriver NTB.

Fiskesprell skal gi barn og unge gode matopplevelser med fisk og sjømat blant annet gjennom å kurse ansatte i barnehager og skoler i tilberedning og gi støtte til innkjøp av råvarer.

– Pengene skal bidra til at Fiskesprell skal kunne nå enda flere, for eksempel foreldre som jo har hovedansvar for barnas kosthold. Fiskesprellporteføljen skal også utvides slik at klima og bærekraft integreres i det faglige sammen med ernæring, sier Ingebrigtsen til NTB.

Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Norges sjømatråd, som sammen med fiskesalgslagene finansierer programmet.

Silje Wiken Sandgrind
22. juni 2020 11:27

Fortviler over urinflekker på barnehagens uteområde

Den siste tiden har Nordbylunden barnehage på Åskollen slitt med at noen tisser inne på området deres etter stengetid, skriver Drammens Tidende. (Krevder innlogging)

Spesielt har de ansatte oppdaget urinflekker i vognskuret, der barna sover og leker.

Pedagogisk leder Bente Annett Følstad Andersen oppfordrer foreldre til å ta en prat med barna sine dersom de pleier å bruke barnehagens uteområde etter stengetid.

– Jeg ønsker ikke å beskylde noen spesielle grupper, men håper at foreldre som vet at ungene vanker der, snakker med dem. Da er mitt mål nådd, sier Følstad Andersen til avisa.

Sist gang de ansatte oppdaget urinflekker på barnehagens uteområde måtte de bruke brannslangen og spyle hele området for å få vekk all urinen.

Vedvarer problemet kan det bli aktuelt å stenge uteplassen etter stengetid, opplyser lederen i barnehagen overfor Drammens Tidende:

– Vi ønsker ikke det i første omgang, men blir nødt til det dersom det vedvarer.

Silje Wiken Sandgrind
08. juni 2020 10:46

Kjørte til barnehagen i cannabis-rus

En mann tidlig i 30-årene er i Øvre Romerike tingrett dømt til betinget fengsel etter å ha blitt stanset bak rattet i cannabis-rus, skriver Glåmdalen. (krever innlogging)

Mannen hadde nettopp levert egne barn i barnehagen da han torsdag 3. september i fjor ble stoppet.

En blodprøve viste at han hadde THC-påvirkning i blodet som tilsvarte mer enn 0,5 i promille, skriver avisa.

Mannen erkjente de faktiske forhold da saken kom opp i en såkalt tilståelsessak i Øvre Romerike tingrett nylig. Han er nå dømt til 18 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han må også betale en bot på 20.000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. I tillegg mister han førerretten i 12 måneder, og må da avlegge ny førerprøve for å kunne sette seg bak rattet igjen, skriver Glåmdalen.

Silje Wiken Sandgrind
03. juni 2020 10:14

Barnehage tagget ned

Politiet har opprettet sak etter at de tirsdag fikk melding om det de karakteriserer som omfattende skadeverk på Brånåstoppen barnehage i Lillestrøm kommune.

Det skriver Romerikes Blad.

– Da de ansatte kom på jobb tirsdag, oppdaget de at vinduene på baksiden av bygget var knust. I tillegg er bygget tagget ned, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til avisa.

Skadeverket skal ha skjedd i løpet av pinsehelgen.

Silje Wiken Sandgrind
02. juni 2020 12:22

Utbetalte nesten 300.000 kroner til feil barnehage

De fire private barnehagene i Vestby kommune skulle få utbetalt 293.112 kroner hver i mars. Imidlertid var det kun tre av kommunens fire private barnehager som mottok penger. Pengene til den fjerde barnehagen havnet hos en annen barnehage - i en annen kommune. Det melder Vestby avis på sine nettsider.

Til avisen opplyser barnehagesjef Trine Løvsjø at årsaken var en glipp fra kommunens side.

–  En tastefeil som vi kaller det, sier Løvsjø.

Pengene ble umiddelbart tilbakebetalt så snart feilen ble oppdaget.

Alexander Kjønsø Karlsen
28. mai 2020 10:54

Ida Lindtveit Røse blir barne- og familieministervikar

Lindtveit Røse skal vikariere for barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) når han går ut i foreldrepermisjon 1. juni.

Med sine 27 år blir Lindtveit Røse den yngste statsråden i Norge gjennom tidene.

Lindtveit Røse er KrFs gruppeleder på fylkestinget i Viken og har blant annet erfaring som leder i ungdomspartiet KrFU fra 2015 til 2017. Hun har også bakgrunn som rådgiver i kommunikasjonsbyrået First House.

Ropstad har foreldrepermisjon til og med 21. august 2020, skriver regjeringen på sine nettsider.

Silje Wiken Sandgrind
22. mai 2020 11:27

Millionstøtte til lulesamisk barnehagemateriell

Sametingsrådet har bevilget drøyt 1,3 millioner kroner til Grom AS i Vaksdal kommune for å utvikle pedagogisk materiell på lulesamisk. Det skal blant annet utvikles en eske med eventyr fra lulesamisk område.

– All den tid vi vet det er stor mangel på lulesamisk barnehagemateriell så er dette et høyst nødvendig prosjekt, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR) i en pressemelding.

Eskens innhold er blant annet illustrerte eventyrhefter på flere språk, fotokulisser fra opprinnelsesområdet til eventyret og treklosser med motiv. Prosjektet skal bidra til at barn i alle barnehager i landet lærer, styrker og utvikler ferdigheter i forhold til natur og miljøvern med utgangspunkt i samenes tradisjonelle natursyn, skriver Sametinget i pressemeldingen.

Grom AS har etablert samarbeid med lulesamiskspråklige barnehager og en ressursgruppe som skal være med på å utvikle materiellet. Denne består av Birgit Andersen, Jon Isak Lyngman Gælok, Árran mánájgárdde, Jentoftsletta barnehage og Árran julevsáme guovdásj.

Silje Wiken Sandgrind
18. mai 2020 12:14

To barnehagebarn koronasmittet

To barn i Læringsverkstedet Østersund Idrettsbarnehage i Fetsund er påvist smittet av covid-19, ifølge Romerikes Blad.

- Smitten ble påvist fredag. Det er snakk om to barn i to ulike kohorter, sier ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm kommune til avisen.

- Alle som har vært i nærkontakt med de smittene er satt i karantene. Barnehagen har kontroll på smitten. Smitten er i samfunnet vårt. Vi ser nå hvor viktig den nye organiseringen av barnehagene er. Vi har kontroll på situasjonen. Jeg benytter samtidig anledningen til å oppfordre alle til å holde minst en meters avstand og vaske henda oftere enn du tror det er nødvendig. Dette skal gå bra, konstaterer ordføreren overfor lokalavisen.

Mariell Tverrå Løkås
04. mai 2020 11:35

Ønsker tips etter innbrudd i barnehage

Lørdag kveld gikk innbruddsalarmen i Jovannslia barnehage i Arendal, ifølge en sak i Agderposten (krever innlogging).

Da vektere og politi ankom stedet, oppdaget de at et vindu var brutt opp.

– Inne var det rotet rundt en del, forteller politiets operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane til Agderposten.

Politpatruljen foretok åstedsundersøkelser. I 20-tiden var politiet i ferd med å avslutte på stedet. Det var da ikke klart om noe var stjålet fra barnehagen. Politiet hadde lørdag kveld ingen formening om hvem som sto bak innbruddet.

– Vi ønsker, som alltid, å komme i kontakt med personer som kan ha sett noe, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane.

Enhetsleder Janne Andersen i Jovannslia barnehage fikk telefonen om det mulige innbruddet lørdag kveld. Hun forteller at det ikke er stort av verdier å stjele fra stedet.

– Vi er jo en barnehage, så utover telefoner og ipader har vi ikke noe av verdi, sier hun

til Agderposten.

Mariell Tverrå Løkås
30. april 2020 09:32

Måtte stenge uteområde etter funn av glasskår

Vestsiden barnehage på Alværn ble nødt til å stenge uteområdet til småbarnsavdelingen etter at det ble gjort funn av store mengder glass som stammer fra knuste spritflasker, skriver avisa Amta.

Barnehagen har informert foreldrene om at det ikke er trygt at barna leker på dette området.

–  Kommunen skal lage skilt som de skal sette opp. Der skal det minnes om at dette er en barnehage og ta hensyn til dette. Det som har skjedd her nå er ikke at noen har glemt igjen dette. I denne saken må det ha vært gjort med vilje. Kommunen vil også ta kontakt med frivilligheten for å samarbeide med disse, sier virksomhetsleder i barnehagen, Lennart Iversen til avisa.

Virksomhetslederen opplyser at ingen har kommet til skade som følge av glasskårene.

Han forteller til Amta at de har vært i kontakt med politiet som vil sette barnehagen på listen over steder de svinger innom.

Silje Wiken Sandgrind
23. april 2020 15:32

Ny barnehageansatt har fått påvist smitte i Trondheim

Det andre tilfellet av koronasmitte er påvist hos en ansatt i en barnehage i Trondheim. Personen har ikke vært på jobb med barna. 

Ifølge NRK skal den ansatte ha vært der en dag uka før åpning for å gjøre klart.

– Smittevernkontoret følger opp, og har ikke grunnlag for å stenge barnehagen, sier Camilla Trud Nereid til NRK.

Onsdag kom den meldingen om den første ansatte som var smittet. Vedkommende hadde vært på jobb med barna.

LES OGSÅ: Barnehageansatt smittet av koronaviruset

Alexander Kjønsø Karlsen
20. april 2020 10:56

La brennede bildekk utenfor inngangsdør til barnehage

Rett før kl. 20 søndag la politiet i Oslo ut følgende melding på Twitter:

«Vi er i Mor Go Hjertas vei, hvor det skal brenne i ett bildekk som var lagt rett utenfor inngangsdør til en barnehage. Dekket er fjernet derfra. Ingen spredningsfare nå.»

Oppdragsleder i Oslo politidistrikt, Martin Martinsen, sier til Sagene Avis at de fikk melding via brannvesenet om at det lå et brennende bildekk utenfor Mor Go'hjertas barnehage.

– Det er ikke meldt om skader på bygningen, sier han til avisa.

Politiet oppretter anmeldelse på forholdet.

Silje Wiken Sandgrind
Til toppen