×
Annonsørinnhold fra GreeNudge Health AS
SunnereBarn - kostnadsfritt kunnskapsløft for bedre mat og økt matglede i barnehagen

SunnereBarn - kostnadsfritt kunnskapsløft for bedre mat og økt matglede i barnehagen


  • Dette er en annonse. Redaktørene i Barnehage.no er ikke involvert i produksjonen.
  • SunnereBarn bidrar til bedre kosthold og økt matglede blant alle barn i barnehage og dermed bidra til å utjevne sosiale forskjellene.
  • SunnereBarn tilbyr kurs, opplæringsmateriell og kunnskap som letter og effektiviserer arbeidet med mat og måltid i henhold til rammeplanen for barnehage
  • Kostnadsfritt kunnskapsløft for din barnehage

SunnerBarn for barnehage

Måltidssjekken

Årlig sjekk av mat og måltidsrutiner i din barnehage

Kurs

E-læringskurs som gir deg nødvendig kunnskap om barns utvikling og kosthold

Opplæringsmateriell til bruk sammen med barna Handlelister, menyplanlegger, månedens aktivitet og smarte mattips

Kunnskapsbase

http://www.sunnerebarn.no samler kunnskap som er relevant for din barnehage om kosthold, fysisk aktivitet og måltidsrutiner

SunnereBarn har som hovedmålsetting å fremme sunnere kosthold, økt matglede, økt kunnskapsnivå og endring i det faktiske mattilbud i barnehage. Kunnskapsløft gjennom nettportalen http://www.sunnerebarn.no formidler e-læringskurs, opplæringsmateriell til bruk sammen med barna, kunnskapsbase og et nettbasert evalueringsverktøy.

Vi har gjennom hele arbeidet hatt fokus på innsatsområdene i Ny handlingsplan for bedre kosthold 2017-2021, Rammeplanen for barnehage og Retningslinjer for mat og måltid i barnehage og SFO.

Sunnerebarn er subsidiert av våre samarbeidspartnere. Takk til Gjensidigestiftelsen og alle våre samarbeidspartnere (bla. Asko, Bama, Mills, Lerøy Seafood, Nortura og NorgesGruppen) som finansierer vårt arbeid. Dette samarbeidet viser intensjonsavtalen i praksis, som er avtalen om tilrettelegging for sunnere kosthold mellom matbransjen/mat- og drikkenæringen og helsemyndighetene. Vi bidrar alle til å fremme sunnere preferanser hos fremtidens forbruker.

I 2019 vil totalt 325 barnehager og 35 SFO få økt kompetanse gjennom SunnereBarn, det vil si at SunnereBarn bidrar til å påvirke kunnskap og kosthold for 35 000 barn og 4000 voksne i barnehage og SFO i 2019.

Prosjektet SunnereBarn inngår i det nasjonale kompetanseprosjektet «Fra kunnskap til handling». «Fra kunnskap til handling» har som målsetting å bidra til forebygging av overvekt og livsstilssykdom hos barn og unge. Prosjektet er initiert og ledet av Samira Lekhal, seksjonsoverlege Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold, seksjon for barn og unge. Dette delprosjektet (SunnereBarn) gjennomføres i samarbeid med GreeNudge Health.

Les om SunnereBarn på http://www.sunnerebarn.no/ og ta kontakt med oss på [email protected]

Til toppen