Sammen mot mobbing: Levi Gårseth-Nesbakk fra Nord universitet, Miriam Mærlen fra Elevorganisasjonen, Anne Lindbo fra Pbl, Anne-Merethe Larsos Kristensen fra Fagforbundet, fylkesråd Hild-Marit Olsen, Fylkesmann i Nordland Tom Cato Karlsen, Per-Oscar Schjølberg fra KS Reinert Aarseth fra Nordland idrettskrets og mobbeombud i Nordland Lasse Knutsen.

Nordland først ute med regionalt partnerskap mot mobbing

Nord universitet, Elevorganisasjonen, Fylkesmannen i Nordland, Nordland fylkeskommune, Private Barnehagers Landsforbund, Fagforbundet, KS og Nordland idrettskrets går sammen i Partnerskap mot mobbing.

Publisert

Partnerskapet skal ha en mobbeforebyggende innsats fra barnehagenivå opp til høgskole- og universitetsnivå, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding. 

Dermed er det første regionale partnerskapet på plass. I januar 2016 signerte statsminister Erna Solberg, daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og 12 organisasjoner innen barnehage- og skolesektoren avtalen om deltakelse i Partnerskap mot mobbing på Marienlyst skole i Oslo. Avtalen forplikter partene til å jobbe for å få slutt på mobbing i barnehager og skoler.

– Vi vet at mobbing ikke er noe som foregår på en isolert arena. Det skjer i barnehagen, på skolen, i fritidsklubber, på nett og ellers i lokalsamfunnet. Derfor er jeg veldig glad for at vi har fått med oss så mange store aktører til å forplikte seg til å ta sin del av samfunnsansvaret i kampen for et mobbefritt Nordland, sier mobbeombud Lasse Knutsen.

Hver av partene i samarbeidet i Nordland har laget egne mobbeforebyggende tiltak som de skal jobbe med.

– For oss har det vært viktig å ha konkrete tiltak som vi forplikter oss til å gjennomføre.  Partnerne representerer ulike arenaer og nettverk og har hatt egne arbeidsgrupper som har jobbet frem tiltak tilpasset egen organisasjon, sier Knutsen, før han avslutter: 

– Jeg har virkelig tro på at vi i fellesskap har mulighet til å kunne gjøre en forskjell.  Konsekvensene for den enkelte som blir utsatt for mobbing kan være helt fatale. Det må vi ikke glemme.

Powered by Labrador CMS