Annnonse

Å være fysisk aktiv er viktig for den sosiale, fysiske og mentale utviklingen av barn og ungdom.

Leken er noe av det viktigste for barns utvikling - det tar vi på alvor

Å være fysisk aktiv er viktig for den sosiale, fysiske og mentale utviklingen av barn og ungdom. Utendørs lek er ofte den beste måten for barn å lære hvor morsomt og interessant den virkelige verden som omgir oss er. Dessverre kan det å få barn og unge til å være aktive i disse dager være utfordrende.

Publisert

Utendørs lek på en lekeplass i barnehagen, på skolen eller i nabolaget er derfor gull verdt. Ikke blir de bare utfordret motorisk, men også sosialt og psykisk.  Det er viktig å huske på at for barna er leken en av de viktigste arenaene for læring og utvikling.

Lekeplassen er et taktilt område. Ved å utforske området rundt seg øker barna sine motoriske ferdigheter og den generelle følelsen av sine egne bevegelser, så vel som egenskapene til de omkringliggende objektene. Barn lærer om fart, retning og koordinering gjennom å engasjere seg i fysiske aktiviteter som å huske, løpe, leke i sandkasse, etc. Dette er faktisk viktige aspekt som ofte overses av foreldre. Barn må lære om den objektive verden rundt seg, og den virtuelle verden er ikke rett sted å gjøre det i.

Evnen til å tilpasse seg et miljø som endrer seg er også viktig. Å kunne tenke utenfor boksen, å planlegge sitt nest skritt i forhold til situasjonen er ferdigheter et barn kan utvikle mens de leker ute. For å tilpasse seg vår moderne, stadig skiftende virkelighet, må vi være fleksible og søke løsninger uten komplikasjoner. Dagens lekeapparater og lekeplasser er ofte laget for å utvikle slike ferdigheter. All lek er bra, men utendørs lek gir større utfordringer enn ved innendørs lek. Det er sunt og det lærer barna til å ta avgjørelser, de lærer å dele med andre, setter fantasien i gang, blir mer uavhengig og lærer å kjenne sin egen kropp og sine egne grenser.

Aktivitet er viktig for helsen vår. Vi blir hver dag påvirket av teknologi og økende skjermtid. Barn har tilgang til PC, nettbrett eller telefon på både skolen og hjemme. Dette er i dagens samfunn en viktig del av barnas hverdag og ikke minst deres fremtid. Det er derfor viktig at vi som voksne finner en god balanse og legger til rette for at barna skal få tid til å leke også. I følge helsedirektoratet bør barn være i fysisk aktivitet i 60 minutter hver dag. I tillegg til bedre fysisk og psykisk helse, er det mange andre fordeler med utendørs lek som for eksempel redusert stress, fylle opp D-vitaminlageret, styrking av sosiale ferdigheter og styrking av læreevnen.

 

Vi i Norsk Lek og Park AS bruker all vår kunnskap til å produsere og levere lekeapparater som er tilpasset barn og unge i alle aldre. Våre apparater skal utfordre og stimulere både fantasien og fysikken til de som bruker dem. 

Vi tilbyr en rekke forskjellige leke- og aktivitetsapparater med varierte utfordringer, tilpasset alle uansett alder og leke-evne. Våre inkluderende produkter gir barn og unge med spesielle behov og nedsatte funksjonsevner muligheten til å leke side om side med funksjonsfriske barn, til å utvide sine grenser og til å delta i aktiv og sosial lek. Dette gjør vi samtidig som vi ikke inngår kompromisser med de utfordringene og aktivitetene som er i de enkelte apparatene. Disse apparatene får merkelappen Inkluderende Lek.

 

For at våre lekeapparater skal kvalifisere til merkelappen inkluderende lek, må de enten være spesielt tilpasset personer med særskilt behov, for eksempel rullestolbrukere eller svaksynte og blinde, og/eller inneha aktiviteter og funksjoner som er tilgjengelige for alle, som oppfordrer til inkluderende lek og sosialt samvær og som kan være med å utvikle motoriske evner og motivere til mestring for alle.

Powered by Labrador CMS