Eidsberg kommune har hatt tilsyn i Espira Opsahl barnehage.

Klemfare, maur og nedslitte leker: Nå må barnehagen rydde opp

Nedslitt Espira-barnehage må pusses opp etter tilsyn.

(upublisert) Opprettet Sist oppdatert

Eidsberg kommune har vært på tilsyn i Espira Opsahl barnehage i Mysen.

Nå er rapporten klar, og barnehagen har frist på seg til 15. juni og 1. september til å utbedre en rekke merknader, skriver Smaalenenes Avis (krever innlogging). 

Flere påpakninger

I rapporten kommer det blant annet fram at: 

«Barnehagen bærer generelt preg av slitasje og et behov for utbedringer, noe Espiras egen byggkontrollrapport også påpeker».

«Tilsynsmyndigheten ber særlig om at dører med klemfare, lister med sprekker og glipper slik at maur og småkryp kommer inn, påpekte fuktskader og overflater som vanskeliggjør et godt renhold og innbydende inntrykk utbedres».

«Det finnes fremdeles ikke tilstrekkelig med lekemateriell i forhold til antall barn i barnehagen, og de fastmonterte installasjonene som for eksempel lekehus, sandkasse bak huset og lignende er slitte og trenger utbedring i form av vask, reparasjoner og maling».

Det påpekes også at adkomsten til handikaptoalettet er delvis sperret og at toalettet brukes til lager. 

– Drives godt

Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Jens Schei Hansen i Espira sier til avisen at klemfare i dørene er noe som må fikses raskt. 

– Slikt kan vi ikke vente med.

Han understreker at det ikke er knyttet noen bekymringer til selve det pedagogiske innholdet i barnehagen.

– Den drives svært godt, men det er selvfølgelig en god del slitasje etter noen års bruk. Det skal det for så vidt også være, barnehager er til for å brukes.

Schei Hansen framholder at det er to alvorlighetsgrader i et tilsyn: Avvik som er aller mest alvorlig, og merknader som må følges opp. Barnehagen har fått frist på seg til 15. juni for å utbedre toalettet, mens en plan for de større bygningsmessige utbedringene skal være klar 1. september. 

– Jeg vet ikke hvor langt vi er kommet med å planlegge de andre utbedringene, men disse kommer, både ute og inne. Kommunen skal få tilsendt planer innen de frister som er gitt, sier Schei Hansen til avisen, og legger til:

–  Vi er glade for at det ikke konstatert noen avvik, og merknader tar vi selvsagt på høyeste alvor. Disse skal vi følge opp.

Powered by Labrador CMS