Annonsørinnhold fra Frukt.no
Hva du kan lage med en stavmikser!

Har barnehagen din en stavmikser? Da er det mye godt dere kan lage både til og sammen med barna.

• Dette er en annonse. Redaktørene i Barnehage.no er ikke involvert i produksjonen.

En stavmikser er et av våre favorittverktøy på kjøkkenet. Har dere en stavmikser i barnehagen er det mye dere kan lage som både er raskt og enkelt.

Supper

Det å lage egne hjemmelagde supper er enklere enn mange tror. Og så er det jo veldig godt. Med noen grønnsaker, vann og buljong så kommer man langt. 1 liter væske til 1 liter grønnsaker i grove biter gir en fin konsistens. Kutt - kok - mos og vips; så er suppen ferdig.

På denne måten kan dere lage både gulrotsuppe, tomatsuppe, blomkålsuppe og brokkolisuppe.

Mos

Skal dere lage potetmos er det best å la stavmikseren ligger. Potetmosen blir seig hvis man bruker stavmikser. Da er det bedre å bruke en potetmoser. Har ikke barnehagen din en potetmoser? Da kan dere få en av oss ved å sende e-post til barnehage@frukt.no

Mos av andre grønnsaker

Blomkålsuppe

Blomkålkrem er en myk og mild mos av blomkål. Bruk 100 gram blomkål pr. 1 ss lett matfløte. Smak til med krydder og urter, bruk gjerne hakket frisk gressløk.

På samme måte kan dere lage mos av brokkoli, kålrot og gulrot og andre grønnsaker.

Gulrotstappe med appelsinsmak

800 g gulrot

revet skall av en halv godt vasket appelsin

2 ss lett matfløte

Gulrotstappe

1 ss olivenolje

saften av en halv appelsin

Skrell og del gulrøttene i biter og ha dem over i en kjele. Hell på vann til gulrøttene er dekket.

Kok opp, og la det koke på svak varme til gulrøttene er møre, ca. 15 minutter.

Sil av vannet og la gulrøttene dampe i noen minutter.

Ha i matfløte, olivenolje, appelsinsaft og appelsinskall. Bruk en stavmikser til å lage en glatt og supergod stappe.