×
Annonsørinnhold fra Frukt.no
Fra jord til bord – la barna dyrke egne grønnsaker i barnehagen

Fra jord til bord – la barna dyrke egne grønnsaker i barnehagen

Det å så et frø og følge med på hva som skjer, det kan være spennende. La barna få være med på ferden fra jord til bord.

  • Dette er en annonse. Redaktørene i Barnehage.no er ikke involvert i produksjonen.

Det enkleste å så selv i barnehagen er kanskje tomater og gulrøtter. Da trenger dere bare en plantebøtte, - men dere kan også bruke en vanlig bøtte eller en melkekartong.

 

Bruker dere en vanlig bøtte eller en melkekartong kan det være lurt å lage små hull i bunnen så overflødig vann renner ut. Det kan også bli litt trangt i en melkekartong, men da kan dere skjære av bunnen og sette hele melkekartongen ut et sted med mer jord når planene har vokst seg store.

Hvordan så gulrøtter og tomater:

Legg et lag med småstein i bunnen av bøtten eller melkekartongen. Steinene kan jo barna være med å finne selv ute i naturen. Dere kan også bruke lecakuler. Fyll så på med jord nesten til kanten og vann litt før dere sår broene. Frem til spirene kommer opp, er det lurt å dekke til med litt plastfolie. La de stå et sted de får lys. Hold det jevnt fuktig, frøene må ikke tørke ut.

Når spirene er 5 cm høye, må det tynnes ut i rekkene. Det bør være minst 5 cm mellom hver plante og ikke mer enn 2 i hver melkekartong.

Så er det bare å glede seg.

Lyst på gratis gulrotfrø til barnehagen din? Les mer her

Til toppen