Fiskeriministeren hadde med seg de gode nyhetene da han besøkte Norlandia Kanonen barnehage. Der spiser de allerede fisk to ganger i uken. Blåskjell var en favoritt hos mange av barna.
Fiskeriministeren hadde med seg de gode nyhetene da han besøkte Norlandia Kanonen barnehage. Der spiser de allerede fisk to ganger i uken. Blåskjell var en favoritt hos mange av barna. (Foto: A. Ingebrigtsen)

Bruker millioner på å gi de de minste gode opplevelser med sjømat

Med mer kunnskap om sjømat kan ansatte i barnehager og skoler bidra til å gi flere barn gode matopplevelser, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Regjeringen vil bedre barnas kosthold. Kunnskap hos de ansatte i barnehager og skoler får prioritert i regjeringens nye kostholdsplan, heter det i en pressemelding på regjeringen.no.

Regjeringen vil bruke 10 millioner kroner på prosjekter og tiltak som skal gi barn og unge gode opplevelser med sjømat.

Om lag halvparten av pengene skal gå til kurs og opplæring av ansatte i barnehager og skoler, gjennom kostholdsprogrammet Fiskesprell.

– Barn og unge bør spise mer sjømat. De liker fisk når de får den servert på sin måte, og det er viktig at de selv får erfare at sjømat er godt. Med mer kunnskap om sjømat kan ansatte i barnehager og skoler bidra til å gi flere barn gode matopplevelser. Det er lettere å velge sunt når de vet det smaker godt, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP) i pressemeldingen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter. 

Å fremme god mat og gode måltidsvaner er en viktig del av regjeringens nye handlingsplan for bedre kosthold, som ble presentert tirsdag.

– Mat og måltider er viktig hele livet. Matvanene vi får når vi er barn betyr ofte noe for kostholdet vi har senere i livet. Vi vet at det er sosiale ulikheter i helse og kosthold, tiltak i barnehager og skoler kan bidra til å utjevne slike forskjeller, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i pressemeldingen.

 

Debatt

Til toppen