Mandag deltok stortingspolitiker Jon Gunnes i en debatt om finansiering av private barnehager under PBLs landsmøte. Hadde det ikke vært for at han slet med å få tak i barnehageplass til sitt første barn på midten av 1980-tallet hadde han kanskje ikke funnet veien inn i politikken.

Barnehagespørsmål førte ham inn i politikken

Hadde det ikke vært for mangel på barnehageplass, hadde stortingsrepresentant Jon Gunnes (V) kanskje aldri funnet veien inn i politikken.

Publisert

Da Venstre-politiker Jon Gunnes fikk sitt første barn på midten av 1980-tallet, fikk han ikke barnehageplass i nærområde sitt i Trondheim.

– Jeg la merke til at det sto en del tomme hus rundt omkring, blant annet et gammelt skytterhus på Nilsbyen helt på grensa mot Bymarka. Jeg tenkte; hvorfor etablerer vi ikke en barnehage der? Det kunne egne seg ypperlig som barnehage mente jeg, forteller Gunnes.

– Det ble jobbet hardt for å få det til. For å gjøre en lang historie kort, gikk det til slutt ved hjelp av politikere i Trondheim, fortsetter han.

I 1991 ble en av landets første friluftsbarnehager etablert i nettopp Skytterhuset på Nilsbyen.

– Mitt første barn fikk aldri gå i denne barnehagen for hun var seks år da den åpnet, men de to neste har gått der, forteller Gunnes.

Gunnes er utdannet ingeniør og har arbeidet i ulike stillinger innen vannkraft, energi og IT-bransjen. Etter at arbeidet for å få opprette barnehage hadde gitt resultater, bestemte han seg for å bli politisk aktiv.

– Jeg tenkte at jeg måtte engasjere meg i politikken fordi jeg så at det hjalp å engasjere seg. Det førte meg inn i Venstre og etter hvert inn i bystyret i Trondheim, forteller Gunnes.

I dag er han Stortingsrepresentant for Venstre og andre nestleder i Transport og kommunikasjonskomiteen.

– Jeg jobber ikke like mye med barnehageområdet nå, men jeg har fortsatt et hjerte for barnehagene. Jeg har tro på at det er sosialt veldig bra for barn å gå i barnehage, sier Gunnes, som har gratis barnehage for familier med lav inntekt som en av sine hjertesaker.

Mandag deltok Gunnes i en debatt om finansiering av private barnehager under PBLs landsmøte. Her kan du se hele debatten.

Powered by Labrador CMS