Reportasjer

Orkidébarna

Høysensitive barn er som alle andre barn. Bare mer. Her er signalene du bør se etter.

Den nære barnehagen

Ragnhild Eielsen Wiig visste hva hun måtte gjøre for å finne den perfekte barnehagen; bygge den selv.

Iris Lyngmo Sjef i eget liv

I denne barnehagen er det barna som bestemmer det meste – med litt hjelp av en avdød italiensk lege.

Kulturbæreren

Det er høyt under taket i Kulturbarnehagen Noahs Ark.

Sju trinn til frihet

Pedagogiske retninger

Det er steinerpedagogikkens ånd som møter deg først i døra.

Frode Antonsen Tenker globalt – agerer lokalt

Pedagogiske retninger:

Med verdier fra Italia. Og materialer andre har kastet.

Trine Jonassen I ett med alt

Pedagogiske retninger:

Det er de store tankene, som skiller neo-humanismens filosofi fra andre måter å drive barnehage på.

Iris Lyngmo Lekende frøbelbarn

Pedagogiske retninger

Den frie leken var viktig da Friedrich Fröbel åpnet den aller første barnehagen i 1837. Leken er like viktig i Lille Frøbel barnehage 176 år senere.

Iris Lyngmo Likestilt som atskilt

Pedagogiske retninger

I denne barnehagen går jenter og gutter i atskilte avdelinger. Det skal gi dem lik læring, god disiplin og bli mer likestilte som voksne.

Vil ha nettbrettet ut av barnehagene

Tysk hjerneforsker tror barn blir demente av å bruke nettbrett. – Du blir like avhengig av digitale medier som av alkohol, mener han.

Filtrer i artiklene