Reportasjer

Reportasjer / Tjuvstartet OL

Tjuvstartet OL

Om tre uker starter vinter-OL i Vancouver, med Petter Northug og Marit Bjørgen som Norges største gullhåp. I Skranesvingen barnehage er mesterskapet allerede avviklet, og også der var det flere medaljegrossister.

Foto: Privat

Først i mål. Kanskje denne karen som kom først i mål blir å se på startstreken i OL en gang i fremtiden? Foto: Privat

– Det er ikke ofte det snør her, men denne gang var vi kjempeheldig, for vi hadde strålende forhold.

Det sier Monica Søvik i Skranesvingen barnehage i Bergen.

I disse dager har barnehagen bevegelse som tema, og hva passer vel bedre enn å tjuvstarte vinter-OL, som går av stabelen i den kanadiske byen Vancouver fra 12. – 28. februar?

– Ungene syntes i alle fall at det var veldig kjekt, sier Søvik til barnehage.no.

– Nå vet alle hva OL er

Det sies at nordmenn er født med ski på beina, og hvis vi gløtter på statistikken er det vanskelig å ikke la seg rive med. Norge har nemlig vunnet flest gullmedaljer i Vinter-OL gjennom tidene, med 98. Vi har også vunnet flest medaljer – totalt 280 – fordelt på 98 gull-, 98 sølv- og 84 bronsemedaljer.

Men vet Bergens-barna hva OL egentlig er?

– Ja. Vi brukte en hel samling på å forklare dem det. Noen visste allerede hva det var, men de aller fleste hadde ikke hørt om det. Men nå vet alle hva det er, smiler Søvik.

Ungene fikk ikke bare forklart hva OL er. Som idrettsstjernene som snart skal måle krefter mot hverandre i Vancouver, fikk de være med på åpningsseremoni, konkurranser og premieutdeling.

Medaljedryss

– Ungene laget sine egne flagg og startnummer. De marsjerte inn akkurat som de gjør i et vanlig OL – og de konkurrerte på ski. De aller minste fikk leke med akebrett, forteller Søvik.

Samtlige barn fikk medalje etter en innholdsrik OL-dag.

– De fikk dem med seg hjem, og det var stor stas. Men du kan tro at de fleste hadde medaljene med i barnehagen dagen etter, forteller Søvik.

Hun legger til:

– Nå er Skranesvingen barnehage klar for OL. Heia Norge.

Tips en venn

Tips en venn om denne artikkelen. Du kan sende til flere ved å skille adressene med komma.

Kjempebra med OL, vi skal igang i uke 7 og 8 og gleder oss veldig.

bente, røkeberg kultur og naturbarnehage. ( 31.01.2010 kl. 11:49 )

Artig å fokusere på ting som skjer i verden. Vi har jobbet med OL både i forhold til OL på Lillehammer i 94 siden vi jo benytter skiarenaen daglig og i forhold til OL i Vancuver. Vi har lært om ulike øvelser, prøvd dem på vår måte og skal ha et "OL" seinere i Februar. Gøy!!

Roger Lien, Styrer Birkebeineren Friluftsbarnehage ( 08.02.2010 kl. 16:09 )

Flott med de barnehager som gjør noe artig utenom det daglige rutinemessige:-))

Så gøy:-)) ( 10.02.2010 kl. 13:22 )

Du kan velge å være anonym.
Men vis alltid respekt for andre lesere og omtalte personer.

Ditt navn
Din kommentar