Flyktningebarn har førsterett til barnehageplass

Hva gjør en barnehage med et begrenset antall plasser når den er nødt til å velge mellom å ta inn barn av flyktninger og småsøsken av norske barn som går i den samme barnehagen fra før?

– Barn sitter for lenge i barnevogn

– Vurder å droppe vogna når barnet er 2,5 år, sier bekymret fysioterapeut.

- Denne bør barnehagefolk lese!

– Det er på tide at norske skoler og barnehager tar til seg kunnskap om høysensitive barn, sier psykoterapeut Eva Steinkjer og coach Maya Blomstöm Bøhmer.

Nordmann vil revolusjonere irske barnehager

Jan Åge Pettersen er leder for barnehagelærerutdanningen i Dublin. Nå vil han revolusjonere den irske sektoren og vender blikket mot Norge.

Underskudd på samiske barnehagelærere

Det er stor mangel på samiskspråklige barnehagelærere. Bare én samisk barnehage har oppfylt det ønskede antallet.

Norsk utesuksess i de irske skoger

Irland har fått sin første utebarnehage. Det takket være god hjelp fra Norge.

Etterforsker voldtekt og overgrep av ni barn i barnehage

21-åring erkjenner grov voldtekt av jente (5) i barnehagen. Nå utvides mistanken til å gjelde seksuelle overgrep og voldtekt mot ytterligere åtte barn.

Frode Antonsen Rekrutterer i Danmark

Barnehagelærer Sara Christensen flyttet fra Danmark for å jobbe i norsk barnehage. Det er hun ikke alene om.

Vil kvalitetsmerke likestilling i barnehagen

Nordisk råd vil belønne barnehager og skoler som arbeider med anti-diskriminering og likestilling ved å innføre et nordisk kvalitetsmerke for likebehandling.

Filtrer i artiklene