ANB-NTB – Foreldre bør ikke få velge barnehage selv

– Barnehagene er et tiltak som skal bidra til sosial utjevning.

– Barnehagebarn driver med avansert mobbing

Mobbing i barnehager er mer utbredt enn hva man tidligere har trodd, viser ny studie fra Universitetet i Tromsø.

Fire av ti barn er yngre enn syv år når seksuelle overgrep starter.

I 2013 mottok sentrene mot incest og seksuelle overgrep over 23 000 henvendelser. Andelen i yngre aldersgrupper har økt de siste årene. Nye tall viser at fire av ti var yngre enn syv år da overgrepene startet.

Kunst og koding

Det er ingen grunn til at ikke kunst og IKT kan kombineres. Sjekk bare Lia barnehages siste kunstprosjekt.

Barn i private barnehager gjør det best på skolen

Private barnehager er mindre, setter oftere inn vikarer og har større økonomisk handlingsrom. Barn som går i private barnehager gjør det også bedre på skolen, viser ny rapport.

Bedre skoleresultater med gratis kjernetid

Tilbudet om gratis kjernetid i barnehage gir bedre resultater på skolen for barn med innvandrerbakgrunn.

Dropper uavhengig barnehagetilsyn

Regjeringen foreslår at  fylkesmennene skal kunne føre tilsyn med barnehagene i tillegg til kommunene, ikke i stedet for. – En endring som kun vises på papiret, sier administrerende direktør i PBL, Arild. M. Olsen.

Høysensitiv suksess

Øygun Stjärne Nodeland har spesialisert seg på å hjelpe sensitive barn. Nå kan hun bli årets gründer i Østfold.

Hvorfor HMS?

Hvorfor skal du egentlig ha et godt HMS-system i barnehagen?

Iris Lyngmo Hever kompetansen med utdanning

En viktig del av kvalitetsløftet i Stavanger omhandler kompetanse. Da er det viktig å ha kvalifiserte folk i jobb. Ingunn Skår Skogen (48) er en av dem.

Filtrer i artiklene