Barn husker vold og alvorlige hendelser godt

Når barn forteller om ulike hendelser fra ett avhør til det neste, blir det ofte stemplet som fantasi. Men det er det som regel ikke, ifølge ny forskning.

Jo tidligere barnehagestart, jo bedre kan minoritetsbarna norsk

Minoritetsspråklige barn som begynte tidlig i barnehage, utviklet bedre norskferdigheter enn barna som begynte senere. Men dette er ikke nok, ifølge ny doktorgradsavhandling.

Knusende dom over Nesodden kommune

Norges høyesterett har avvist Nesodden kommunes anke og de private barnehagene har vunnet en historisk kamp.

Slik roser du barn riktig

Hvis man roser barn på en bestemt måte, kan de formes til å bry seg mer om resultater. Men ulempen er at de lettere gir opp når de møter vansker.

Norges første realfagskommuner snart klare

– Realfag må styrkes allerede fra barnehagen, sier kunnskapsministeren.

Barn evakuert etter brann i barnehage

En barnehage på Smestad i Oslo ble evakuert da det begynte å brenne i et tak tirsdag.

Tre barnehager legger ned i protest

450 barn risikerer å miste barnehageplassen og 100 ansatte mister jobben.

Hvem var Lucia?

13. desember fylles landets barnehager av hvitkledde barn med lys og glitter. ”Santa Lucia” synges av små og store og stolte foreldre får servert barnas egne lussekatter til kaffen. Men hvorfor feirer vi Luciadagen?

Den største frykten er å bli utestengt fra leken

Barneboken om Mattias er inspirert av forskning på mobbing i barnehagen.

Synger for UNICEF

Barnehagestiftelsen Kanvas har produsert en CD med barnemusikk – skrevet, komponert og innspilt av Kanvas' egne ansatte, der inntekten går uakortet til UNICEF.

Filtrer i artiklene