Aktuelle nyheter

Nyheter / - Mye av barns læring skjer gjennom leken

- Mye av barns læring skjer gjennom leken

Se svarene fra barnehage.no sin ekspert på barnehagepedagogikk!

Foto: Redaksjonen

Ekspertene svarer deg. Til ekspertene på barnehage.no kan du sende inn spørsmål om alt fra barnehagepedagogikk og uteaktiviteter til lov og rett. Siste tilskudd til ekspertpanelet er førskolelærer Hanne Kvaløsæter (bildet under). Foto: Redaksjonen

- I barnehagen får også barna oppleve det å ha mange venner som de kan leke med hele dagen. Mye av barns læring skjer gjennom leken og jeg mener at barnehagen kan gi en bedre arena for lek og rollelek enn hjemmet i mange tilfeller kan, skriver pedagog Hanne Kvaløsæter i sitt svar på til en av leserne på barnehage.no.

Kvaløsæter er utdannet førskolelærer og jobber til daglig i Private Barnehagers Landsforbund. Nå svarer hun på spørsmål om pedagogiske tema fra leserne av barnehage.no.

Les mer om Hanne Kvaløsæter og de andre ekspertene i panelet til barnehage.no her!

Ett av spørsmålene som pedagogen svarte på i forrige uke var spørsmålet om fordeler og ulemper ved å være i barnehagen. Spørsmålet kom fra en familie som vurderte om de skulle ta barnet ut av barnehagen og være hjemme med barnet på hel- eller deltid.

Les spørsmål og svar her: Hvorfor være i barnehagen?
Les spørsmål og svar her: Hvordan få et nytt barn til å føle seg vel?
Les spørsmål og svar her: Hva er fordelene med å ha de minste på avdeling for 0-6 år?

Under seksjonen Spør ekspertene på barnehage.no finner du en rekke ekspertartikler fra barnehage.no sine eksperter på feltene ernæring og kosthold, barnehelse, pedagogikk, trafikksikkerhet, læring i friluft, ledelse og lov og rett.

Du kan også filtrere i gamle ekspertartikler i den rikholdige arkivet på barnehage.no.

Les også: «Hvilke krav kan jeg som foreldre stille?»

Tips en venn

Tips en venn om denne artikkelen. Du kan sende til flere ved å skille adressene med komma.

Du kan velge å være anonym.
Men vis alltid respekt for andre lesere og omtalte personer.

Ditt navn
Din kommentar