Aktuelle nyheter

Nyheter / Husk å søke barnehageplass

Husk å søke barnehageplass

Fristen for å søke barnehageplass går i mange kommuner ut 1. mars.

Foto:

Plass til gullungen. Trenger du barnehageplass til høsten begynner du å få det travelt med å søke. Sjekk ut søknadsfristen i din kommune, er rådet fra informasjonssjef Marius Iversen i PBL.

1. mars er en viktig dato for mange småbarnsforeldre. Det er da fristen for å søke barnehageplass går ut i mange av landets kommuner. Og har du enda ikke satt deg inn i hvilket tilbud som finnes i ditt nærmiljø, bør du sette av dagen i dag til å sondere terrenget.

– Det er viktig at man bruker tid på å finne den rette barnehagen, sier informasjonssjef i PBL, Marius Iversen.

Finn din barnehage

barnehage.no kan du finne en oversikt over alle landets private barnehager som er medlem i PBL. Her kan du enkelt sjekke alt fra hvor barnehagen ligger, til størrelse og barnehagens satsingsområder.

– I Norge er vi så heldige å ha et mangfoldig og rikt barnehagetilbud. Det er derfor viktig at man tenker seg nøye om, og saumfarer tilbudet i nærheten for å finne den barnehagen som passer best for ditt barn, er det klare rådet fra Iversen.

Ikke alle får plass

De aller fleste kommunene har samordnet opptak både for private og kommunale barnehager. De aller fleste kommunene har søkeskjema elektronisk på nett. Det er kun de som ikke i dag har barnehageplass som trenger å søke.

– Alle som har plass til barnet sitt i barnehagen behøver ikke å søke på nytt. Det er kun dersom man ønsker å bytte barnehage at man må søke på nytt, sier Marius Iversen.

Selv om de fleste kommunene opplyser at de har full barnehagedekning, er det en del barn som ikke kan forvente å få plass.

– Dette fordi det kun er barn født innen 31. august i 2010 som har rett til plass ved hovedopptaket til høsten, forteller Marius Iversen.

Tips en venn

Tips en venn om denne artikkelen. Du kan sende til flere ved å skille adressene med komma.

3 kommentarer

Hei. Hvorfor skal det være sånn at barn som er født i oktober ikke får barnehage plass, om det da fyller 1 år f.eks 20 oktober? Det er jo så mange barn som er født mellom august- desember. Da spør jeg meg selv, hvorfor får ikke de rett til barnehageplass?

Fiona ( 29.10.2011 kl. 12:45 )

Jeg er helt enig ,vi som faktis har unger som får sent på året blir rett og slett utstøtt. Skal alle planlegge med og få unge før september ,da snakker vi om travle baby boom mnd !!! og verre me barnehageplasser etterhvert der og .

tittentei ( 22.01.2012 kl. 21:18 )

mriuso@hotmail.com

sissel ( 11.06.2012 kl. 11:09 )

Du kan velge å være anonym.
Men vis alltid respekt for andre lesere og omtalte personer.

Ditt navn
Din kommentar