Aktuelle nyheter

Nyheter / Fortvilte barnehager frykter flere branner

Fortvilte barnehager frykter flere branner

Barnehager i Drammen-området vurderer nå bemanning på nattestid.

Flere barnehagene i Drammen-området frykter nå at de er neste barnehage ut, etter at fem barnehagebranner fant sted i helga.

- Jeg er bekymret. Det er skummelt. Det er nok ikke tilfeldig at fem barnehager brenner i løpet av en helg. Det virker som om det er noen som går rundt med uforrettet sak, sier styrer i Bessungen barnehage i Drammen, Ingrid Gammelsæther.

Vurderer brannvakt

To barnehager ble totalskadd i helgens brannherjinger, mens en barnehage fikk den ene avdelingen ødelagt. Totalt er 150 barn rammet av brannene. Politiet frykter at alle brannene kan være påsatt, og mistenker at det er en sammenheng mellom ildspåsettelsene.

Les også: - Marerittet har blitt virkelighet
Les også: Pyroman kan gå løs i Drammen

Nå vurderer Bessungen barnehage å sette inn nattevakt mens letingen etter den mulige brannstifteren pågår.

- Vi ønsker å ha noen her som kan passe på, så vi vurderer å ha brannvakt i natt. Vi har 35 barn her, og hvis bygningen skulle blitt ødelagt og de ikke hadde hatt noen steder å gå til vet jeg ikke hva jeg skulle gjort, sier Gammelsæther.

Illustrasjonen under viser hvor den antatte brannstifteren slo til i løpet av helgen, da fire barnehager ble rammet av i alt fem branner. Nå speklueres det selvsagt i hvilken barnehage som eventuelt rammes neste gang...

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tryggere i tettbygde strøk

I Tryggheim barnehage vurderes det også ekstratiltak.

- Vi har blant annet snakket om å ha nattbemanning. Vi vil avvente litt, men hvis dette er noe som fortsetter vil vi iverksette tiltak, sier styrer Turid Stavnes.

Hun mener barnehagens beliggenhet gjør den litt mindre utsatt for en eventuell brannstifter.

- Vi har naboer tett på barnehagen, mens de barnehagene som til nå er rammet har ligget litt for seg selv. Det tenker jeg er en foreløpig trygghet, siden eventuelle ildspåsettere ikke kan gjøre hva de vil uten å bli oppdaget, sier Stavnes.

- Kan ikke gå rundt å være redde

Også i Klokkergården kultur- og naturbarnehage er de preget av helgens hendelser. Styrer Grete Nordli mener imidlertid den beste strategien er å ikke vise frykt.

- Når alt kommer til alt, er det lite man kan gjøre for å beskytte seg mot dette. Derfor tenker jeg at vi ikke kan gå rundt i frykt. Vi kan ikke gå rundt å være redd for alt, da fungerer vi ikke, sier Nordli.

Hun mener barnehagene i Drammen-område nå må støtte opp om hverandre, og tilbyr gjerne hjelp til de brannrammede barnehagene.

- Vi har snakket om hva vi kan gjøre for de barnehagene som er rammet av dette. Vi ønsker å stille opp for de som har mistet lokalene sine, kanskje ved å ta inn noen ekstra barn om det skulle være ønskelig, sier styreren.

Tips en venn

Tips en venn om denne artikkelen. Du kan sende til flere ved å skille adressene med komma.

Du kan velge å være anonym.
Men vis alltid respekt for andre lesere og omtalte personer.

Ditt navn
Din kommentar