Det er plass til inntil 2.000 deltakere på Barnehage 2018. 25 foredragsholdere skal gjøre sitt til å gi deltakerne en god dose faglig påfyll. Foto: PBL

Tror Barnehage 2018 blir tidenes beste - håper på fullt hus

100 utstillere og 25 foredragsholdere skal ifølge arrangørene gjøre Barnehage 2018 til årets happening for folk som jobber i og med barnehage.

Publisert
  • Hvordan lede kreative, involverende og skapende foreldremøter?
  • Hva kan konfliktene lære oss – og barna?
  • Hva kan vi gjøre for å bekjempe dårlige levekår i barnefamilier og sosiale ulikheter i oppveksten?
  • Hvordan snakker vi med barn om kjønn og seksualitet? 
  • Hvordan være faglig og varm i hverdagen, slik at lojaliteten til barnet veier tyngre enn hensynet til kollegers følelser og meninger?
  • Hva kjennetegner sårbare barn og unge, og hvordan kan barnehagen tilrettelegge et best mulig læringsmiljø for disse barna som sliter?

Dette er noen av de mange spørsmålene som vil bli stilt når PBL (Private barnehagers landsforbund) og KS (kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon) inviterer til Barnehage 2018.

Konferansen og fagmessen arrangeres annet hvert år og går denne gangen 6. og 7. juni 2018 på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Faglig påfyll

 Barnehage 2018 er både konferanse og messe. Foto: PBL

Innholdsansvarlig for konferansen i PBL, Kari Vold Jensen, er veldig godt fornøyd med programmet. Hun sier at det som skiller denne fra andre barnehagekonferanser, er at det både er en faglig konferanse og en messe.

- Det betyr at du som jobber i barnehagesektoren både kan få god, faglig påfyll og også få gode tilbud og kjøpe varer og tjenester som barnehagene har bruk for, sier Kari Vold Jensen.

Hun tror Barnehage 2018 kan bli tidenes beste i sitt slag.

- Det er et veldig godt program med mye forskjellig innhold Men den røde tråden er at ingen er like, alle er forskjellige og det er plass til alle. Det innebærer at det vil handle mye om verdibaserte temaer, sier hun.

Professor Ella Cosmovici Idsøe ved Naturfagsenteret på Universitetet i Oslo. (Arkivfoto).

Stor målgruppe

100 utstillere og 25 foredragsholdere vil være på plass for å gi deltakerne mest mulig igjen for oppmøtet.

Blant dem som skal gi faglig påfyll er barnepsykolog Ella Cosmovici Idsøe, sosionom og sosiolog Karin Gustavsen, hjerneforsker Kaja Nordengen, klinisk sosionom og forfatter Inge Nordhaug, samt Guro Øiestad og Ida Brandtzæg.

Kari Vold Jensen er programansvarlig for PBL under Barnehage 2018.

- Hvem er målgruppen?

- Alle som jobber i barnehage og alle som jobber med noe som har med barnehage å gjøre. Så i kommunen kan det være alt fra oppvekstsjefen til assistenten, sier Kari Vold Jensen.

Ettersom arrangementet går en onsdag og torsdag, er det ikke så enkelt for alle barnehager å sende mye folk til Barnehage 2018. Dette klarer ikke arrangørene å gjøre noe ved. Men Kari Vold Jensen sier at nettopp for å gjøre terskelen for deltakelse så lav som mulig, er deltakeravgiften satt ned i forhold til tidligere år.

Hun oppfordrer dem som er interessert til å gå inn på nettsiden barnehage2018.no og melde seg på.

- Det er satt et tak på 2.000 deltakere. Så langt har vi 560 påmeldte, så det er fremdeles god plass, sier Kari Vold Jensen.

Powered by Labrador CMS