- Vi trenger flere barnehagelærere med spisskompetanse for at alle barn i Norge skal få et barnehagetilbud av høy kvalitet - uansett hvor i landet de bor, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner. Foto: Silje Wiken Sandgrind

Stor økning i antall barnehagelærere som vil ta videreutdanning

– Det er en veldig bra at så mange barnehagelærere ønsker å få faglig påfyll og videreutdanne seg, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Publisert

1531 barnehagelærere søkte om videreutdanning innen fristen 1. mars. Det er nesten 400 flere enn på samme tid i fjor, heter det i en pressemelding fra regjeringen.

– Det er en veldig bra at så mange barnehagelærere ønsker å få faglig påfyll og videreutdanne seg. Vi trenger flere barnehagelærere med spisskompetanse for at alle barn i Norge skal få et barnehagetilbud av høy kvalitet - uansett hvor i landet de bor, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i pressemeldingen.

Tidlig innsats

1. mars gikk fristen for å søke ut. Innen 15. mars må barnehageeier/styrer godkjenne søknadene, før de kan gå videre i opptaket til de enkelte videreutdanningstilbudene.

– Barnehagelærere er nøkkelen til en god barnehage der barna trives, leker og får utvikle seg språklig. Skal vi lykkes med tidlig innsats må vi begynne i barnehagen, sier Sanner.

10.000 søknader

I år var det også en økning i søkertallene til rektorutdanningen. Til sammen kom det inn over 10 000 søknader om videreutdanning fra lærere i skoler og barnehager.

– Det vi ser nå er et felles videreutdanningsløft for ansatte i hele utdanningsløpet - fra barnehagelærere til lærere på videregående skoler og rektorer, understreker kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Powered by Labrador CMS