Halvparten av barna og de fleste ansatte i en barnehage i Vadsø skal testes for tuberkulose etter at en person som tidligere har jobbet i barnehagen fikk påvist sykdommen ved årsskiftet.

Skal teste barnehagebarn i Vadsø for tuberkulose

En person som tidligere jobbet i en barnehage i Vadsø har fått påvist tuberkulosesykdom. Nå skal halvparten av barnehagebarna og de fleste ansatte testes.

Publisert Sist oppdatert

Kommuneoverlege Britt Larsen Mehmi i Vadsø sendte mandag ut brev til de foresatte ved den aktuelle barnehagen, der hun informerer om at en person som tidligere har jobbet i barnehagen nå behandles for tuberkulosesykdom.

Det skriver avisa iFinnmark.

– I den sammenheng må vi undersøke personalet og mange av barna i barnehagen for å finne ut om de kan ha blitt smittet av tuberkulosebakterien. Sannsynligheten for smitte er i dette tilfellet svært liten, skriver kommuneoverlegen i brevet til de foresatte i barnehagen, ifølge iFinnmark.

Mehmi opplyser i brevet at en positiv prøve kun betyr at man har tuberkulosebakterien i kroppen, ikke at man er syk eller smittsom.

– I så fall vil man bli henvist til spesialist som vil tilby forebyggende behandling for å bli kvitt bakterien, skriver hun.

Torsdag vil det bli holdt et informasjonsmøte for de foresatte.

Vadsø kommune opplyser på sine nettsider at personen som fikk tuberkulosesykdom ved årsskiftet har vært innlagt på sykehus, får behandling og ikke lenger er smittsom.

Powered by Labrador CMS