Barnehagelærerstudent og kronikør Nathalia Rabiah Butt setter ord på smerten til en redd, liten gutt i kronikken som topper listen over mest leste saker på barnehage.no i februar.

Her er de mest leste sakene i februar

Helt på topp finner vi barnehagelærerstudent Nathalia R. Butts kronikk om voldsutsatte barn og hvor viktig det er med barnehageansatte som ser. Barnehageyrkets status ble også et tema som engasjerte mange i februar.

Publisert Sist oppdatert

Her er en reprise av de mest populære sakene på barnehage.no i februar:

1. – Jeg er liten, redd og har det vondt

Kronikør og barnehagelærerstudent Nathalia R. Butt skriver sterkt om voldsutsatte barn og hvor viktig det er med barnehageansatte som ser.

Les saken her.

2. Derfor skal du bli barnehagelærer - og seks grunner til å la være

Er du «flink» med barn og bare ute etter en enkel utdanning? – Da er du på feil sted, sier barnehagelærerstudent Sondre A. Fjeldseth.

Les saken her.

3. – Selv om du ofte må se ned på meg, har jeg en av verdens viktigste jobber

– Passe på barn, sier du. Verdens viktigste jobb, sier jeg! skriver åtte studenter ved Høgskolen i Østfold om barnehageyrket i denne kronikken.

Les saken her.

4. Slik bruker du rammeplanen i karnevalet

Er det mulig å feire karneval i barnehagen uten kjøpepress, tradisjonelle kjønnsroller og unger som er livredde for skumle masker? – Ikke noe problem, sier styrer i Dumpa Kanvas-musikkbarnehage, Turid Oma.

Les saken her.

5. – Assistent, du er super!

Barnehagelærere og assistenter er gjensidig avhengige av hverandre, mener fire barnehagelærerstudenter fra Høgskolen i Østfold.

Les saken her.

6. – Kjære du voksne i barnehagen. Jeg er glad i deg

– Du vet det kanskje ikke, men hver dag pakker jeg deg ned i sekken min og bærer deg med meg hjem, sier Vera (3).

Les saken her.

7. – Foreldre må kjenne rettighetene sine

– Foreldres rettigheter og det faktum at barnehagen skal være til det beste for barna, er et glemt emne, sier Ingeborg Tveter Thoresen som er aktuell med boka «Foreldresamarbeid i barnehagen. Til barnets beste».

Les saken her.

8. Vil ha foreldrene med i kampen om økt bemanning

God bemanning i barnehagen sikrer tid til enkeltbarnet og barnegruppen, mener morgendagens barnehagelærere fra Høgskolen i Østfold. Nå vil de ha foreldrene på banen.

Les saken her.

9. Her er de vanligste barnesykdommene

I løpet av barnehagealderen er det mange smittsomme sykdommer som truer. Her er listen over de mest vanlige.

Les saken her.

10. "Vi leker ikke på jobb - Vi jobber med barn"

– Man leiker seg verken til en bachelor- eller masterutdanning, sier førsteamanuensis Ivar Selmer-Olsen, DMMH, og forsvarer høgskolens rekrutteringskampanje etter kritikk i sosiale medier.

Les saken her.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS