Superfit Culusuk Gore-tex har en Gore-tex-membran som beskytter mot vann. Den skårer høyt på grad av vanntetthet, samt varmeisolasjon. Etter å ha blitt plassert i -20 grader i 30 minutter falt temperaturen i skoen med 8,7 grader. Den tørker derimot ikke spesielt fort, og testen fra Testfakta fant at den inneholdt det kjemiske stoffet PFOA. Finnes i størrelse 23-38. Skårer høyest totalt i testen til Testfakta.

Disse vinterskoene holder føttene varme

Vintersko til barn bør holde vann ute, og de bør være godt isolert, slik at de holder på varmen. Her får du en oversikt over de beste skoene, samt noen tips til hva du bør tenke på ved kjøp av vintersko.

Publisert Sist oppdatert

Test.no har samlet alle testene av vintersko for barn som finnes på markedet, og kommet til en samlet konklusjon: Superfit Culusuk Gore-tex er den beste vinterskoen akkurat nå.

Se hele testen på Test.no.

Vinneren får pluss for å være en vanntett, varmeisolerende og pustende sko. Ifølge Testfakta har den riktignok ikke så kjapp tørketid, og samme testkilde gir skoen kritikk for å inneholde stoffet PFOA.

Sorel Yoot Pac har høyere poengsum enn Superfit Culusuk Gore-tex, men blir likevel ikke testvinner, fordi den kun er testet én gang.

Testene har lagt til grunn vanntetthet, varmeisolering, pusteevne samt tørketid som kriterier for å vurdere hvor god skoen er.

Test.no peker på at det er flere ting å tenke på når du skal kjøpe vintersko. Det aller viktigste er at føttene ikke blir kalde. Derfor bør skoene være både vanntette og godt isolert slik at de holder på varmen. Først og fremst må du velge riktig størrelse, gjerne en som er litt for stor, ettersom foten til barnet vokser raskt. På den måten har man også plass til en såle eller tykke sokker. Romsligere sko er som regel varmere enn trange.

Videre advarer test.no mot å kjøpe en sko med for lavt skaft. En støvel med høyt skaft vil hindre snø i havne nedi skoen. Pass på at yttersålen har kraftig mønster som gir god friksjon, slik at det ikke blir glatt å bevege seg på hardpakket snø og is. Vanntetthet er svært viktig for å forhindre kalde føtter, så velg en sko med Gore-tex eller annen vanntett membran, som også sørger for at skoen puster. Dersom den ikke puster vil fukt som svette ikke slippe ut, og dermed gjøre føttene kalde.

Sjekk at skoen er enkel å ta av og på, slik at barnet selv kan klare det. Undersøk at borrelås, strikk, refleks og andre funksjoner virker som det skal, heter det i skotesten.

Slik fungerer Test.no:

Test.no oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom null og 100 for hvert produkt. De oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS